top of page
belvarosi-tanoda-gimnazium-header-csaladtagoknak.png

Kiket várunk a felvételire? 

15.png

A Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium olyan 16–25 éves fiataloknak teremt második esélyt a tanulásra és az érettségi megszerzésére, akik különböző okok miatt kiesnek a hagyományos oktatási rendszerből. Jártak már legalább egy középiskolába, ahol kiderült, hogy valami miatt nem tudnak sikeresen működni, de képesek és motiváltak a tanulásra, és céljaik elérése érdekében hajlandóak az együttműködésre. 

 

Ezért a Tanodába nem a hagyományos felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni, hanem az iskola saját felvételi folyamatán keresztül. Ennek lépései:  

 

1. Kapcsolatfelvétel az iskolával 

 

Fontos! Ha szülőként vagy pedagógus kollégaként olvasod ezt, akkor fontos tudnod, hogy a felvételit megelőző beszélgetésre a hozzánk jelentkező fiatalnak kell személyesen időpontot foglalnia hozzánk egy ismerkedő beszélgetésre, mivel azt szeretnénk, hogy ő hozza meg azt a döntést, hogy a gimnáziumi érettségit a mi gimnáziumunkban szeretné letenni.

 

Első lépésként a jelentkező fiatal foglaljon időpontot weboldalunkon keresztül egy ismerkedő beszélgetésre. Hasznos, ha a foglalást megelőzően tájékozódik az iskola működéséről. 

 

2.Online jelentkezés   

 

A jelentkezési ív kitöltésével információkat kapunk a fiatal céljairól, státusáról, helyzetéről. Az ív beérkezésekor visszajelzünk, mikor kell a felvételizőnek megjelennie egy élő beszélgetésre.

 

3. A felvételi beszélgetés 

 

A felvételi egy rövid írásos bemutatkozásból és egy beszélgetésből áll, ahol több tanár van jelen, de továbbra is az ismerkedés a cél, nem a jelentkező tudásának felmérése. 

 

Kérjük, hogy a jelentkező hozza magával korábbi középiskolai bizonyítványait, és ha van ilyen, tanulása szempontjából fontos szakvéleményeket. 

 

A felvételi beszélgetés után mindenkivel emailben közöljük az eredményt.

Fontos! Az elmúlt 30 évben iskolánkba jellemzően nagy túljelentkezés van, ezért sajnos nem tudunk minden jelentkezőt felvenni. 

Az aktuális jelentkezési időszak lezárult. Jelentkezési szándékoddal kérünk, látogass vissza a tavaszi szünet után!

bottom of page