belvarosi-tanoda-gimnazium-header-csaladtagoknak.png

Kiket várunk a felvételire? 

15.png

A Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium olyan 16–25 éves fiataloknak teremt második esélyt a tanulásra és az érettségi megszerzésére, akik különböző okok miatt kiesnek a hagyományos oktatási rendszerből. Jártak már legalább egy középiskolába, ahol kiderült, hogy valami miatt nem tudnak sikeresen működni, de képesek és motiváltak a tanulásra, és céljaik elérése érdekében hajlandóak az együttműködésre. 

 

Ezért a Tanodába nem a hagyományos felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni, hanem az iskola saját felvételi folyamatán keresztül. Ennek lépései:  

 

1. Kapcsolatfelvétel az iskolával 

 

Fontos! Ha szülőként vagy pedagógus kollégaként olvasod ezt, akkor fontos tudnod, hogy a felvételit megelőző beszélgetésre a hozzánk jelentkező fiatalnak kell személyesen időpontot foglalnia hozzánk egy ismerkedő beszélgetésre, mivel azt szeretnénk, hogy ő hozza meg azt a döntést, hogy a gimnáziumi érettségit a mi gimnáziumunkban szeretné letenni.

 

Első lépésként a jelentkező fiatal foglaljon időpontot weboldalunkon keresztül egy ismerkedő beszélgetésre. Hasznos, ha a foglalást megelőzően tájékozódik az iskola működéséről. 

 

2.Online jelentkezés   

 

A jelentkezési ív kitöltésével információkat kapunk a fiatal céljairól, státusáról, helyzetéről. Az ív beérkezésekor visszajelzünk, mikor kell a felvételizőnek megjelennie egy élő beszélgetésre.

 

3. A felvételi beszélgetés 

 

A felvételi egy rövid írásos bemutatkozásból és egy beszélgetésből áll, ahol több tanár van jelen, de továbbra is az ismerkedés a cél, nem a jelentkező tudásának felmérése. 

 

Kérjük, hogy a jelentkező hozza magával korábbi középiskolai bizonyítványait, és ha van ilyen, tanulása szempontjából fontos szakvéleményeket. 

 

A felvételi beszélgetés után mindenkivel emailben közöljük az eredményt.

Fontos! Az elmúlt 30 évben iskolánkba jellemzően nagy túljelentkezés van, ezért sajnos nem tudunk minden jelentkezőt felvenni.