top of page
belvarosi-tanoda-gimnazium-header-csaladtagoknak.png

2023. november 20. és december 4. között zajlanak az első vizsgák.

A vizsgaidőszak beosztását november 13-17-ig készítik el a diákok a mentorukkal.  A vizsgák eredményeit december 5-ig nyomtatott formában kapják meg a diákok.

A következő tanulmányi időszak december 5-én órarendírással kezdődik.

Aktuális, fontos:

Kiket várunk a felvételire? 

15.png

Fontos!

   Ha szülőként vagy pedagógus kollégaként olvasod ezt, akkor fontos tudnod, hogy a jelentkezési-felvételi folyamatban a fiatalnak személyesen kell aktívnak lennie.
Tájékozódnia, a jelentkezési lapot kitöltenie, az iskolai tájékoztatón részt vennie, mivel azt szeretnénk, hogy elsősorban ő hozza meg azt a döntést, hogy a gimnáziumi érettségit a mi gimnáziumunkban szeretné letenni.

A Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium olyan 16–25 éves fiataloknak teremt második esélyt a tanulásra és az érettségi megszerzésére, akik különböző okok miatt kiesnek a hagyományos oktatási rendszerből. Jártak már legalább egy középiskolába, ahol kiderült, hogy valami miatt nem tudnak sikeresen működni, de képesek és motiváltak a tanulásra, és céljaik elérése érdekében hajlandóak az együttműködésre. 

 

Ezért a Tanodába nem a hagyományos felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni, hanem az iskola saját felvételi folyamatán keresztül. Ennek lépései:  

1. Online jelentkezés   (A pótfelvételire a 2023/24-es tanévre lezárult! )
 

Az online jelentkezési ív kitöltésével információkat kapunk a fiatal céljairól, státusáról, helyzetéről. Az ív beérkezésekor visszajelzünk, mikor kell a felvételizőnek megjelennie egy élő beszélgetésre.

 

2. Személyes tájékozódó találkozás

A felvételi előtt lehetőség van az iskolában személyes találkozásra és
tájékozódásra. Ennek időpontját a jelentkezést visszaigazoló levélben írjuk meg.
Erre a hozzánk jelentkező fiatalokat személyesen várjuk. 18 év alatt kérjük,
lehetőség szerint szülővel/gondviselővel/gyámmal/nevelővel együtt jöjjenek, de a
18 év felettiek esetén is örömmel látjuk a felnőtt kísérőt. Itt adunk tájékoztatást a
fenntartó alapítvány rendszeres támogatásáról.

3. A felvételi beszélgetés 

 

A felvételi egy rövid írásos bemutatkozásból és egy beszélgetésből áll, ahol több tanár van jelen, de továbbra is az ismerkedés a cél, nem a jelentkező tudásának felmérése. 

 

Kérjük, hogy a jelentkező hozza magával korábbi középiskolai bizonyítványait, és ha van ilyen, tanulása szempontjából fontos szakvéleményeket. 

 

A felvételi beszélgetés után mindenkivel emailben közöljük az eredményt.

Fontos! Az elmúlt 30 évben iskolánkba jellemzően nagy túljelentkezés van, ezért sajnos nem tudunk minden jelentkezőt felvenni. 

bottom of page