top of page
belvarosi-tanoda-gimnazium-header-iskolankrol.png

Iskolánkról

7.png

A Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium egy budapesti alternatív gimnázium olyan 16-25 év közötti fiataloknak, akik szeretnének egy második esélyt kapni arra, hogy leérettségizzenek. Akiknek nem megy a tanulás a hagyományos rendszerben. 

Mit kapsz nálunk? 

Egyéni haladási ütemet, személyes mentorálást és figyelmet, rugalmas órarendet, kis csoportokat, partnerséget, projekteket. Nincs viszont tömeg, hagyományos osztályok és osztálytermek, házi feladat és egyes. 

A Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium 1990 óta létezik és tölti be hiánypótló szerepét a közoktatásban. Több ezer diák érettségizett azóta nálunk, többségük mégsem azt tartja a legfontosabbnak, hogy meglett az érettségije. Arra emlékeznek vissza, ami emberileg történt velük a Tanodában. 

Tanulóink egy családias, elfogadó közegben lehetőséget kapnak nemcsak arra, hogy saját ütemükben tanuljanak, hanem arra is, hogy önmagukat jobban megismerjék, tisztába jöjjenek saját és mások valódi értékeivel. Biztonságos légkörben kapnak támogató, egyenes visszajelzést tanáraiktól és diáktársaiktól, és lehetőséget a nyílt és őszinte kommunikáció elsajátítására.

Alapelvünk, hogy a hibázások, a konfliktusok építhetik is személyiségünket, nem végzetesek, személyiségünk hibáinkkal együtt felvállalható.

Ha ezek alapján úgy érzed, hogy nálunk szeretnél tanulni, olvasd el a felvételivel kapcsolatos információkat!

bottom of page